Проучването  показва, че гражданите имат все по-голямо доверие в ЕС и

...
Проучването  показва, че гражданите имат все по-голямо доверие в ЕС и
Коментари Харесай

Евробарометър: Расте подкрепата за единен отговор на ЕС на руското нашествие в Украйна

Проучването  показва, че жителите имат все по-голямо доверие в Европейски Съюз и не престават мощната си поддръжка за отговора на Европейски Съюз на съветската експанзия против Украйна. 

Огромно болшинство от жителите поддържат дейностите за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветските енергийни източници. Одобрението за еврото е достигнало най-високото си ниво до момента. Европейците обаче са все по-загрижени за икономическото състояние в Европейски Съюз и в личната им страна.

Проучването, извършено през юни—юли 2022 година, демонстрира, че 65 % от европейците са оптимисти за бъдещето на Европейски Съюз — нарастване с три пункта спрямо сходно изследване, извършено през януари—февруари тази година, преди експанзията на Русия против Украйна. Положителният имидж на Европейски Съюз понастоящем е 47 % (+ 3 процентни пункта), което е най-високото му ниво от есента на 2009 година насам.

Почти 80 на 100 от европейците поддържат икономическите наказания, наложени от Европейски Съюз на съветското държавно управление, сдружения и физически лица. Почти седем от 10 интервюирани (68 %) поддържат финансирането на доставката на военно съоръжение за Украйна. Абсолютното болшинство от интервюираните са удовлетворени от реакцията както на Европейски Съюз (57 %), по този начин и на своите национални държавни управления (55 %).

Преобладаващото болшинство от жителите на Европейски Съюз са съгласни, че Европейски Съюз следва да влага във възобновими енергийни източници (87 %) и да понижи зависимостта си от съветските източници на сила (86 %).

Одобрението за еврото доближава най-високото си ниво до момента: осем от 10 респонденти в еврозоната (+ 3 процентни пункта) и 72 % в Европейски Съюз (+ 3 процентни пункта) поддържат Европейския стопански и паричен съюз с единна валута — еврото.

Повече от половината европейци (56 %) смятат, че най-големият пакет от стопански тласъци на Европейски Съюз — NextGenerationEU — може да донесе ефикасен отговор на сегашните стопански провокации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР